Advies en meer‎ > ‎

activiteiten derden

Zomeractiviteiten Senioren Gemeente Beuningen 2018

 

In de zomer liggen veel activiteiten stil. Bovendien zijn de kinderen en buren vaak op vakantie. Daarom biedt de Seniorenvereniging Beuningen een scala aan activiteiten aan.

-          Van 1 t/m 15 augustus 2018

-          Alle leden van de vier verenigingen zijn welkom en hebben de brochure thuisgestuurd gekregen. Maar men hoeft niet persé lid te zijn van één van de Seniorenverenigingen om mee te kunnen doen.

-          Er is een veelheid aan activiteiten op het gebied van sport en spel, cultuur, gezondheid enzovoort.

-          Het biedt tevens de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met activiteiten die door het jaar heen plaatsvinden, zoals fithockey, fitvoetbal, fittafeltennis of handwerken.

-          Nieuwe activiteiten dit jaar zijn een bezoek aan de tuinen van Appeltern, een fietstocht door de dorpen Beuningen, Ewijk en Winssen, met de nadruk op de historie van de dorpen en gebouwen, kennismaken met valpreventie, een workshop bij de komkommerkwekerij, een bierproeverij, een high tea en nog veel meer. Voor elk wat wils!

 

II de Leghe Polder liggen inschrijfformulieren. Zie verder ook de website: www.seniorenbeuningen.nl of bel 024-6771467 (tussen 17.00 en 19.00u.)Fitkuur

De Fitkuur is een programma waarbij deelnemers gedurende 1 jaar worden begeleid op het gebied van voeding, bewegen en (eet-)gewoonten. Een van de signalen van overgewicht is een toename van buikomvang. In 2013 hebben alle mensen in de gemeente Beuningen tussen de 20 - 55 een buikmeetlintje in de brievenbus ontvangen om zelf te meten hoe het staat met hun buikomvang. Dit was indertijd de start van de Fitkuur in de gemeente Beuningen.

Succesvol

Afgelopen 2 jaar zijn de 63 deelnemers van de Fitkuur gezamenlijk 450 kg afgevallen. Paula Hillenaar uit Winssen is een van hen. Dankzij deelname aan de Fitkuur heeft zij het patroon van te veel eten en te weinig bewegen doorbroken. Lees hier haar ervaring:

"Met mijn gewicht ben ik altijd al aan het jojoën geweest, eerst afvallen en daarna weer aankomen. Het keerpunt kwam toen bleek dat ik diabetes had ontwikkeld. De huisarts opperde om te starten met de Fitkuur. Na vier weken merkte ik al verschil. Mijn rugklachten verdwenen en ik had veel minder last van mijn knieën. Een jaar verder en 25 kilo lichter kan ik weer genieten van de mooie dingen van het leven. De Fitkuur biedt betrokken professionals zoals, fysiotherapeut, diëtist, gedragskundige en leefstijlcoach. In overleg met de deelnemer stellen zij een op maat gemaakt programma samen wat je kan inpassen in je dagelijkse leven. Het is nooit bestraffend, maar altijd motiverend. Wat de Fitkuur succesvol maakt, is dat het een combinatie is van bewegen en gezonde voeding, inzicht krijgen in eigen gewoontes en het deel uitmaken van een groep. Ik raad het iedereen aan!"


Wilt u meer weten over de Fitkuur en of het iets voor u is, neem dan contact op met uw huisarts.